SAUVIGNON

Originile seculare franceze ale acestui soi cu bob alb și nume derivat din cuvântul francez sauvage, au fost îmbrățișate de Dealurile Tirolului, pentru a ne oferi un vin ce aduce în pahare nuanțele teritoriului și maturitatea viilor noastre plantate în 2009. 

De culoare galben-verzuie, cu o aciditate bine integrată într-o notă unitară, dezvăluie arome primare și secundare, între care predomină cele de soc proaspăt înflorit și ușoare note verzi de urzică.

Indicație: DOP/DOC-CMD Banat – Dealurile Tirolului

Soi: 100% Sauvignon

Proveniență: Două plantații Sauvignon din Tirol (comuna Doclin, Caraș Severin), plantații din 2009 și 2016

Recoltare: prima decadă din septembrie

Producție: 6.500 kg/ha = 4.160 l vin/ha = 64%

Vinificare:

Strugurii Sauvignon, selectați cu atenție din podgoriile Valeaeden, au fost culeși manual și vinificați cu intervenții minime în crama noastră cu flux gravitațional. Evitând pomparea și contactul cu oxigenul am permis vinului să exprime cu sinceritate terroir-ul Tirolului. După fermentarea în condiții de temperatură atent supravegheate, vinul a fost îmbuteliat și pregătit să pornească spre paharele celor ce se vor bucura de el.

Descarca fisa
CRAMA VALEAEDEN
Sat Tirol 327, comuna Doclin
Jud. Caraș Severin, Romania
VALEAEDEN S.R.L.
Str. Tudor Vladimirescu 96
307160 Dumbrăvița, jud. Timiș
Romania
CONTACT
+40 (0)355 422 994
info@valeaeden.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram