CRAMA VALEAEDEN

Evidențiem cu răbdare și precizie esența Dealurilor Tirolului, în structura gravitațională pe patru niveluri a cramei Valeaeden.

Înconjurată de podgoriile ce se scaldă în soare pe Dealurile Tirolului, crama Valeaeden este locul unde toate vinurile noastre prind viață.

Ridicată cu contribuția localnicilor la mijlocul secolului trecut și lansată în anul 1958, construcția profită de panta naturală a terenului
pentru a găzdui o structură complexă, pe patru niveluri, ce permite vinificarea gravitațională.

În prezent, la crama Valeaeden, cu o capacitate de procesare de 4.000 hectolitri, vinurile iau naștere sub atenta supraveghere a
specialiștilor noștri. Sustenabil și natural, procesul gravitațional ne permite să punem în evidență puritatea și componentele aromatice ale vinului.

În prezent, la crama Valeaeden, cu o capacitate de procesare de 4.000 hectolitri, vinurile iau naștere sub atenta supraveghere a specialiștilor noștri. Sustenabil și natural, procesul gravitațional ne permite să punem în evidență puritatea și componentele aromatice ale vinului.

PROCESUL DE VINIFICARE VALEAEDEN

Îmbuteliem esența unui proces: acuratețe, scrupulozitate și respect pentru tradiția viticolă multiseculară a zonei Banat – Dealurile Tirolului.
Toate vinurile Valeaeden iau naștere în crama noastră din Tirol, a cărei structură gravitațională permite o vinificare naturală și delicată, ce evită pomparea și oxidarea. Fiecare etapă a procesului se desfășoară la un nivel diferit: începând de la ultimul nivel, unde strugurii sosesc din vie, și terminând în pivnița subterană, unde vinurile se maturează în baricuri.

Selectați și culeși manual din propriile noastre podgorii, strugurii își încep călătoria la nivelul al patrulea al cramei, unde sunt dezciorchinați și zdrobiți. Mustul se scurge apoi natural în recipientele de fermentare la nivelul inferior, unde intră în procesul de fermentare, ce se desfășoară sub riguroasa supraveghere a specialiștilor. Tot cu ajutorul gravitației, vinul liniștit este mai apoi transferat în baricurile de stejar și începe să se maturizeze, în condiții optime asigurate de pivnița subterană a cramei. După perioada de maturare, vinul este îmbuteliat și fie este învechit în continuare în sticlă, fie se pornește spre cei care se vor bucura de el.
CRAMA VALEAEDEN
Sat Tirol 327, comuna Doclin
Jud. Caraș Severin, Romania
VALEAEDEN S.R.L.
Str. Tudor Vladimirescu 96
307160 Dumbrăvița, jud. Timiș
Romania
CONTACT
+40 (0)355 422 994
+40 (0)751 988 800
info@valeaeden.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram