MERLOT

Venerabila și apreciata varietate de strugure negru-violaceu se bucură de ambientul temperat, cu ierni blânde, de pe dealurile domoale ale Tirolului. 

Vinificarea delicată, cu minime intervenții în cramă și maturarea în baricuri de stejar i-a permis micuței „mierle” franceze să ne ofere un vin roșu rubiniu cu reflexe granat, cu o paletă organoleptică fină și senzuală, cu taninuri ușoare și arome de prune confiate.

Indicație: DOP/DOC-CMD Banat – Dealurile Tirolului

Soi: 100% Merlot

Proveniență: plantații Merlot din Tirol (com. Doclin, Caraș Severin), plantații din 2015 

Recoltare: a doua decadă din Septembrie

Producție: 4000 kg/ha = 2600 l vin = 65%

Vinificare:

Strugurii atent selecționați au fost culeși manual din podgoriile noastre din Tirol în prima decadă a lunii septembrie. Vinificarea s-a făcut delicat, cu minime intervenții mecanice, în crama noastră gravitațională. Strugurii au fost dezciorchinați și zdrobiți la nivelul al patrulea, iar mustul a fost lăsat apoi să se scurgă natural în recipientele de fermentare situate la nivelul inferior, unde, sub riguroasa supraveghere a specialiștilor, a intrat în procesul de fermentare. Tot cu ajutorul gravitației, vinul a fost mai apoi transferat în baricuri de stejar pentru se matura în tihnă în pivnița subterană a cramei. După îmbuteliere, vinul a fost învechit ulterior în sticlă. 

Descarca fisa
CRAMA VALEAEDEN
Sat Tirol 327, comuna Doclin
Jud. Caraș Severin, Romania
VALEAEDEN S.R.L.
Str. Tudor Vladimirescu 96
307160 Dumbrăvița, jud. Timiș
Romania
CONTACT
+40 (0)355 422 994
info@valeaeden.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram