FETEASCĂ NEAGRĂ

Viță românească prin excelență, cu o istorie milenară, Feteasca Neagră face parte din grupul soiurilor Teinturier, ce au atât pielița cât și pulpa fructului colorate. Istoria vinului îi plasează apariția în urmă cu 2000 de ani, locul de origine presupus fiind pe valea Prutului, în Moldova, unde s-au găsit semințe datând din acea perioadă. Cultivată pentru o perioadă foarte îndelungată în regiunea viticolă Dealurile Moldovei, a coborât ulterior pe curbura Carpaților, ajungând și în Banat.

Feteasca Neagră se remarcă printre vinurile produse de Valeaeden. Continuând tradiția locală, crama noastră a pus pasiune și atenție în crearea acestui vin de un roșu-granat strălucitor, cu note aromatice de prune confiate, care se regăsesc și la nivel gustativ. 

Indicație: DOP/DOC-CMD Banat – Dealurile Tirolului

Soi: 100% Fetească neagră

Proveniență: Trei plantații de Fetească neagră între Tirol și Fizeș, plantații din 2015 și 2016

Recoltare: a doua decadă din septembrie

Producție: 2.000 kg/ha = 1.100 l vin/ha = 55%

Vinificare:

Strugurii atent selecționați au fost culeși manual din podgoriile noastre din Tirol în prima decadă a lunii septembrie. Vinificarea s-a făcut delicat, cu minime intervenții mecanice, în crama noastră gravitațională. Strugurii au fost dezciorchinați și zdrobiți la nivelul al patrulea, iar mustul a fost lăsat apoi să se scurgă natural în recipientele de fermentare situate la nivelul inferior, unde, sub riguroasa supraveghere a specialiștilor, a intrat în procesul de fermentare. Tot cu ajutorul gravitației, vinul a fost mai apoi transferat în baricuri de stejar pentru se matura în tihnă în pivnița subterană a cramei. După îmbuteliere, vinul a fost învechit ulterior în sticlă. 

Descarca fisa
CRAMA VALEAEDEN
Sat Tirol 327, comuna Doclin
Jud. Caraș Severin, Romania
VALEAEDEN S.R.L.
Str. Tudor Vladimirescu 96
307160 Dumbrăvița, jud. Timiș
Romania
CONTACT
+40 (0)355 422 994
info@valeaeden.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram